דמי חופשה שנתית לעובד שעבר לעבוד במשרה חלקית
עובדת אשר עבדה משרה מלאה במשך כשנה, סיכמה עם מעסיקה לעבור לעבוד בהיקף של חצי משרה. כעת, העובדת ביקשה ממעסיקה לצאת לחופשתה השנתית, ולנצל את ימי החופשה שצברה בשנת עבודתה הראשונה.
מעסיקה מבקש לברר מהם דמי החופשה שעליו לשלם בגין יום חופשה אחד, בהתחשב בשינוי בהיקפי המשרה.
מאת: עו”ד הילה פורת
סעיף 10(א) ו-(ב)(1) לחוק חופשה שנתית, התשי”א-1951, קובע כי:
א. המעסיק חייב לשלם לעובד בעד ימי החופשה דמי חופשה בסכום השווה לשכרו הרגיל.
ב. השכר הרגיל לענין סעיף זה הוא – לגבי עובד שגמול עבודתו, כולו או חלקו, משתלם על בסיס של חודש או תקופה ארוכה מזו – שכר העבודה שהעובד היה מקבל בעד אותו פרק זמן אילו לא יצא לחופשה והוסיף לעבוד.
מלשון הסעיף עולה כי במקרה זה יש לשלם לדפנה עפ”י שווי יום שלה ערב יציאתה לחופשה, דהיינו, עפ”י השכר היומי שלה בעבודתה בהיקף של חצי משרה, למרות שמדובר בימי חופשה שנצברו לה בתקופה בה עבדה במשרה מלאה.
בע”ע 442/08 רון עמי צברי נ’ טלירן (1993) בע”מ, נפסק כי פדיון חופשה לעובד, ששכרו הופחת כ-3 חודשים לפני סיום העסקתו, יחושב על פי שכרו הרגיל, טרם ההפחתה, מאחר ולא ניתן לראות בשכר העובד לאחר ההפחתה, כשכר הרגיל לעניין פדיון החופשה המתייחס לכל תקופת עבודתו. יחד עם זאת, לתשומת לבכם, פסק הדין עוסק בחישוב ערך יום חופשה לעניין תשלום פדיון חופשה ולא דמי חופשה.
——
* האמור במאמר זה מיועד למתן מידע כללי בלבד ואינו מהווה מתן חוות דעת ו/או ייעוץ מקצועי ו/או משפטי ולפני הסתמכות על המידע במאמר זה יש להיוועץ בעורכי דין. לסה ויז’ן בע”מ ו/או לסה ויז’ן מערכות בע”מ ו/או המחברת אינם נושאים באחריות/חבות כלשהי הנוגעת לאמור במאמר זה ולשימוש בו. בכל סוגיה משפטית ספציפית ובטרם הסתמכות על המידע יש להיוועץ בעורך דין