מספר שעות עבודה בחול המועד

מאת : עו”ד הילה פורת

בחוק אין כל התייחסות לשעות העבודה ב”חול המועד” או לתשלום בגינן. כלומר, עפ”י דיני העבודה ימי העבודה בחול המועד הינם ימי עבודה רגילים.

במקרה בו עובד מבקש לצאת לחופשה שנתית בחול המועד – המעסיק יכול לנכות לעובד ימי חופשה מלאים (חוק חופשה שנתית מתייחס לימי חופשה מלאים ואינו עוסק בחלקי ימי חופשה), אלא אם כן נקבע אחרת בהסכם קיבוצי ענפי / מיוחד, בצו הרחבה ענפי, בהסכם עבודה אישי או בנוהג החל במקום העבודה.

במקרה בו מעסיק מעוניין להוציא עובד לחופשה שנתית בחול המועד, עליו לעמוד בתנאים הבאים :

  1. לחופשה בת 7 ימים רצופים ומעלה, עליו ליתן לעובד הודעה של 14 ימים מראש.
  2. לעובד יש מיכסת ימי חופשה צבורים לפחות כמספר ימי החופשה המרוכזת. כלומר, במצב בו מעסיק מעוניין להשתמש בסמכותו להוציא עובד לחופשה בחול המועד, למרות שאין לעובד מיכסת ימי חופשה צבורים, המעסיק אינו רשאי לרשום לעובד יתרת ימי חופשה שלילית, והעובד זכאי לשכר עבודה רגיל בימי החופשה שנכפו עליו.

———————
* האמור במאמר זה מיועד למתן מידע כללי בלבד ואינו מהווה מתן חוות דעת ו/או ייעוץ מקצועי ו/או משפטי ולפני הסתמכות על המידע במאמר זה יש להיוועץ בעורכי דין. לסה ויז’ן בע”מ ו/או לסה ויז’ן מערכות בע”מ ו/או המחברת אינם נושאים באחריות/חבות כלשהי הנוגעת לאמור במאמר זה ולשימוש בו. בכל סוגיה משפטית ספציפית ובטרם הסתמכות על המידע יש להיוועץ בעורך דין

 

אנא הזינו את פרטיכם ונשוב אליכם במהרה!​​​​​​​​​​​​​​



    TIMEWATCH